Pedikűr

9 Pont, hogy miért érdemes rendszeresen pedikűröshöz járni

1. Egy gyógypedikűrös rendelkezik hozzáértéssel és megfelelő eszközökkel.

2. Lehetőséget kapsz a megelőzésre, mert a gyógypedikűrösök kiszúrják a bőr vagy körömproblémák korai figyelmeztető jeleit, így ha elmész, akkor ezek ki sem alakulnak.

3. Előzetesen kiszúrhatnak esetleges ortopédiai problémákat, csont deformációt, s javasolhatják, hogy menj szakorvoshoz, így nem súlyosbodik az ortopédiai betegség.

4. A rosszul illeszkedő cipők gyakran tyúkszemet okoznak, s ezek szakszerű eltávolítást igényelnek, ami nagyon fájdalmassá tud válni egy idő után.

5. A bőrkeményedés a sok állástól gyakori probléma, mindig kiújul, ha rendszeresen kezelve van, kordában lehet tartani, így növelhetjük a láb vonzóságát, sőt a járásunk kényelmét.

Pedikűr

6. A benőtt köröm problémája, nagy fájdalommal is járhat, de a szakszerű körömvágással ezt megelőzheted.

7. Olyan élethelyzetek, mikor terhesen, derék problémák miatt, idős kor, vagy bármilyen betegség vagy baleset miatt nem tudja valaki ápolni a lábkörmeit, szükséges egy bejáratott, jó szakember, akiben megbízhatsz.

8. Cukorbetegség esetén akár életmentő is lehet a rendesen karbantartott láb.

9. Jó tudni, hogy a gyógypedikűr a gombás fertőzés okozta vastag köröm ápolásában is hasznos lehet, hiszen a magas fordulatszámú reszelővel viszonylag könnyen rendbe lehet tenni a körömházat.